Vijesti i događanja
tri najnovije vijesti

 

 

PRIMANJE U VIJEĆNICI ZA MLADE
U srijedu 14. siječnja u prepunoj dvorani Vijećnice grada Rijeke uručene su nagrade Saveza. Riječ je o programu koji je rezultat rada Saveza inovatora PGŽ Rijeka i IN kluba u 2014. godini.

2015-01-18 | doznaj više

LJETNA ŠKOLA ELEKTRONIKE
Program je namijenjen učenicima osnovnih škola od 3 do 8 razreda i početnim razredima srednjih škola. Ljetna škola elektronike tradicionalno okuplja mlade koji žele naučiti nešto novo u području elektronike, koji žele savladati osnovne tehnike rada s lemilicama, ali od kojih će neki ostati u inventivnom radu i ubuduće, a najbolji u projektu »Moje sutra« . Inače se program odvija već devet godina i ima uvijek znatan interes mladih.

2013-07-02 | doznaj više

Svečano primanje učenika u domu kulture Čavle
Primorsko goranska županija je u petak 14. 06.2013. u domu kulture Čavle organizirala tradicionalno svečano primanje za učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore, prvonagrađene na natjecanjima znanja, smotrama i sportskim natjecanjima na državnoj i međunarodnoj razini u školskoj godini 2012./2013.

2013-06-20 | doznaj više

Pregled svih objavljenih vijesti »

PRIMANJE U VIJEĆNICI ZA MLADE

U srijedu 14. siječnja u prepunoj dvorani Vijećnice grada Rijeke uručene su nagrade Saveza. Riječ je o programu koji je  rezultat rada Saveza inovatora PGŽ Rijeka i IN kluba u 2014. godini. Nagradu IVAN LUPPIS za 2014. godinu dobio je prof. Boris Caput, a dodijeljena su i 24 priznanja za zapažene radove mladih inovatora, te tri glavne nagrade: prva Igoru Pomazanu i Toniju Grgurini za solarni auto, druga Nedeljku Maraviću za električni bicikl, a treća Ani Emanueli Babac za Garden - stalak za kišobranel.  Uspjesi mladih posebno raduju, a saznanje da su svi ti mladi nešto naučili, da su sva ta znanja primjenjiva i da će im vrlo vjerovatno trebati u budućem životu, čine ove napore opravdanim. Svečanosti su uz zamjenika Gradonačelnika Grada Rijeke g. Miroslava Matešića svojim prisustvom i sudjelovanjam u programu podjele uveličala sva četiri pročelnika Odjela iz grada Rijeke i PGŽ koji potiču razvoj inovacija i stvaralaštvo inovatora.

Svečanost je fotografirana a CD sa slikama sudionici mogu dobiti u školama koje su sudjelovale u programima ili u Verdijevoj 11, u sjedištu Saveza inovatora PGŽ Rijeka (kontakt Vesna Muschet 312 321).

Članak na web stranicama Radio Rijeke.

Nagrada Ivan Lupis Mentoru.